Amplitie

Home Amplitie

Delen:  

Met amplitie positieve toestanden van medewerkers vergroten 

Met Amplitie richten we ons bij Compact Werkt op het versterken, vergroten en vermeerderen van positieve toestanden van alle medewerkers, zoals bevlogenheid. We richten ons bijvoorbeeld op de onderwerpen: werkklimaat, werk-privé balans, leiderschapsstijl, zingeving, ontwikkelmogelijkheden.

Waarom is amplitie nodig?

Amplitie is nodig om het verzuimpercentage onder medewerkers naar beneden te krijgen. Vanwege de vergrijzing ontstaat er een krapte op de arbeidsmarkt. Als gevolg daarvan is het voor bedrijven lastig om geschikt personeel te vinden. Deze krapte zorgt voor een verhoging van de werkdruk voor het huidige personeel. Wanneer de genoemde werkdruk een langere tijd aanhoudt is de kans op uitval door mentale klachten groot. Wanneer er niets wordt gedaan aan deze werkdruk, zal het aantal mentale klachten en burn-outgevallen toenemen, waardoor het verzuimpercentage zal stijgen.

Wat heeft ‘psychologisering van het werk’ met amplitie te maken?

Een medewerker moet de snelle verandering op technologisch gebied zien bij te benen.  Vroeger werkten we met onze handen, nu veelal met ons hart en hoofd. Interactie met mensen is bijvoorbeeld belangrijker dan ooit. Dit wordt ook wel psychologisering van werk genoemd. Het beschikken over vakkennis en lichamelijke gezondheid alleen, is niet meer voldoende. Zonder de mentale fitheid en bijbehorende motivatie kan niet aan de psychologische eisen die het moderne werk stelt worden voldaan.

Voor wie is amplitie geschikt?

Amplitie richt zich niet alleen op risicogroepen, zoals bij curatie en preventie wel het geval is, maar juist op alle werknemers. Door te investeren in groei in plaats van herstel van de werknemers kan er pijn worden weggenomen bij de werkgever.

Het actief inzetten op Amplitie zal uiteindelijk leiden tot een concrete cultuurverandering. Het gevolg is gelukkige werknemers en meer organisatiesuccessen. Amplitie biedt een allesomvattende aanpak voor uw vitaliteit, preventie en duurzame inzetbaarheid. Geen losse initiatieven maar een samenhangend beleid dat voor zowel de werkgever als de werknemers veel voordelen heeft. Amplitie kan als basis dienen voor het creëren van bevlogen werknemers.

Waarom Compact Werkt?

Er zijn verschillende interventies beschikbaar op het gebied van werkgeluk, bevlogenheid, werkstress etc., die proberen het verzuim te reduceren. Het nadeel van deze interventies is dat het vaak gaat om losse initiatieven. De maatregelen die de werkgevers aanreiken zijn een verzameling van losse maatregelen zonder onderlinge samenhang en worden daarom maar door een kleine schaal aan werknemers opgepakt. Met de LEAN-aanpak van Compact Werkt wordt dit voorkomen. Compact Werkt staat bekend om maatwerk en persoonlijke benadering. Wij zien niks over het hoofd.

White-paper over amplitie aanvragen

Wilt u graag de White-paper over amplitie ontvangen? Laat uw gegevens dan achter op onze contactpagina onder vermelding van “white-paper amplitie” en wij sturen u deze toe. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen!

Graag informeren wij u over uw mogelijkheden.

of bel: 085-1300684

Een forse besparing in verzuim kosten

No nonsens, 100% transparant

Vertrouwen & kwaliteit wint het altijd

Lean werkwijze