Amplitie

Home Amplitie

Delen:  

Amplitie

Amplitie richt zich op het versterken, vergroten en vermeerderen van positieve toestanden van alle medewerkers, zoals bevlogenheid. Onderwerpen als: positief werkklimaat, werk-privé balans, leiderschapsstijl, zingeving en ontwikkelmogelijkheden komen aan bod. Amplitie koppelt de verschillende interventies aan elkaar en versterkt zo de positieve toestand bij uw medewerker.

Waarom is amplitie nodig?

Vanwege de vergrijzing ontstaat er een krapte op de arbeidsmarkt. Als gevolg daarvan is het voor bedrijven lastig om geschikt personeel te vinden. Ten tweede zorgt deze krapte voor een verhoging van de werkdruk voor het huidige personeel.

Wanneer de genoemde werkdruk een langere tijd aanhoudt is de kans op uitval door mentale klachten groot. Wanneer er niets wordt gedaan aan deze werkdruk zal het aantal mentale klachten en burn-outgevallen toenemen, waardoor het verzuimpercentage zal stijgen.

Een van de redenen is dat de werknemer op eigen wijze de snelle veranderingen op technologie zelf dient bij te benen. De reden zijn de snelle veranderingen en de toegenomen welvaart. Dit wordt ook wel psychologisering van werk genoemd. Het beschikken over vakkennis en lichamelijke gezondheid alleen, is niet meer voldoende. Zonder de mentale fitheid en bijbehorende motivatie kan niet aan de psychologische eisen die het moderne werk stelt worden voldaan.

Oplossing voor uw organisatie

Er zijn verschillende interventies beschikbaar op het gebied van werkgeluk, bevlogenheid, werkstress etc., die proberen het verzuim te reduceren. Het nadeel van deze interventies is dat het vaak gaat om losse initiatieven. De maatregelen die de werkgevers aanreiken zijn een verzameling van losse maatregelen zonder onderlinge samenhang en worden daarom maar door een kleine schaal aan werknemers opgepakt.

Amplitie richt zich niet alleen op risicogroepen, zoals bij curatie en preventie wel het geval is, maar juist op alle werknemers. Door te investeren in groei in plaats van herstel van de werknemers kan er pijn worden weggenomen bij de werkgever. Het actief inzetten op Amplitie zal uiteindelijk leiden tot een concrete cultuurverandering. Het gevolg is gelukkige werknemers en meer organisatiesuccessen.

Kortom: allesomvattende aanpak

Amplitie biedt een allesomvattende aanpak voor uw vitaliteit, preventie en duurzame inzetbaarheid. Geen losse initiatieven maar een samenhangend beleid dat voor zowel de werkgever als de werknemers veel voordelen heeft. Amplitie kan als basis dienen voor het creëren van bevlogen werknemers.

Neem contact op

Heeft u vragen over amplitie of wilt u ermee aan de slag binnen uw organisatie? Of heeft u vragen over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit? Neem dan gerust contact op met Compact Werkt, ons team helpt u graag!

Wilt u graag de White-paper over amplitie ontvangen? Laat uw gegevens dan achter op onze contactpagina onder vermelding van “white-paper amplitie” en wij sturen u deze toe.

Graag informeren wij u over uw mogelijkheden.

of bel: 085-1300684

Een forse besparing in verzuim kosten

No nonsens, 100% transparant

Vertrouwen & kwaliteit wint het altijd