Bevorderen maatschappelijke deelname

Home Bevorderen maatschappelijke deelname

Bevorderen maatschappelijke deelname

In deze moduul gaan we een stap verder. De Klant is al uit een isolement en heeft sociale contacten. Nu gaat de klant aantoonbaar deel nemen aan gestructureerde activiteiten in georganiseerd verband. Denk bijvoorbeeld aan het verrichten van vrijwilligerswerk, regelmatig sport beoefenen in georganiseerd verband. Het vrijblijvende zoals in module 1 is niet meer aan de orde.

HOE

  • Er voor zorgen dat deze persoon een hogere weerbaarheid krijg.
  • Het gaat hier onder andere om het versterken van de motivatie, het zelfvertrouwen en het zelfbeeld, het leren stellen van grenzen.
  • Scholing en cursussen die bijdragen om werkfit te worden.
  • De (eerste voorzichtige opbouw van de) fysieke en psychische belastbaarheid in relatie tot werk.

STAP 1: FIT FORT THE JOB – BUREAU VITAAL – VITALITEITSCHECK
Met dit onderzoek en coaching wordt de fysieke weerbaarheid van de Klant verhoogt. Met dit onderzoek kunnen we kijken hoe vitaal iemand is en hoe hij zijn belastbaarheid kan opbouwen. Dit is dus de methode om eerst onderzoek te doen en daarna hier op te richten en dit te verbeteren.

STAP 2: PSYCHISCH ONDERZOEK OPSPOREN ‘MENTALE LEKKEN’
Naast dat de Fit for the Job is afgerond, willen we ook graag weten waar de valkuilen liggen voor de cliënt op psychisch gebied ten opzichten van werk. Hiervoor zetten we een test in. Deze test biedt voorspellende waarde op uitval. We onderzoeken hiermee wat er voor heeft gezorgd dat iemand is uitgevallen en/of weer uit gaat vallen. De inzichten zorgen voor activatie voor duurzame terugkeer in werk

Graag informeren wij u over uw mogelijkheden.

of bel: 085-1300684

waar vindt u ons?

Naast ons hoofdkantoor in Leeuwarden, hebben wij meerdere locaties. Zie hieronder waar dat is.