Eigen risicodragen WGA

Home / Compact Protect / Eigen risicodragen WGA

Direct contact? Bel ons op: 085 – 273 81 09

Direct profiteren van onze service Maak een vrijblijvende afspraak

Direct profiteren van onze service Maak een vrijblijvende afspraak

Eigen risicodragen WGA

Bent u eigenrisicodrager voor de WGA of wilt u dit worden? In dat geval draagt u het risico voor de arbeidsongeschiktheidsuitkering van uw (ex-)werknemers. Het gaat om (ex-)werknemers die een WGA-uitkering kregen toen ze bij u in dienst waren.

Het blijkt dat werkgevers die eigenrisicodrager zijn, vaak betere resultaten bij re-integratie behalen. De totale lasten zijn daardoor vaak lager. Ze lopen bovendien niet het risico van een plotselinge premieverhoging als er toch een medewerker in de WGA komt. De premie-aanpassing bij verzekeraars is namelijk veel minder fors dan bij het UWV. Wanneer u bij het UWV bent verzekerd kan dat niet en verkiest u geen invloed te willen aanwenden in uw WGA kosten structuur. Eigenrisicodragen is daarom zeker het overwegen waard. Alvorens u een overstap maakt, is het van belang om u goed te laten voorlichten en rekening te houden met het inlooprisico WGA!

Wat is dan de relatie met een vitaliteitsaanpak?

Het premievoordeel dat het bedrijf bespaart kan worden geïnvesteerd in het revitaliseren van uw ex-medewerkers richting werk. Daardoor verlaagt u de arbeidsongeschiktheidsuitkering en de premiedruk. De aanpak vraagt wel om een specifieke begeleiding en aanpak.

Compact Protect kan u daarin adviseren en bijstaan!