Verzuimrisico-advies

Home / Compact Protect / Verzuimrisico-advies

Direct contact? Bel ons op: 085 – 273 81 09

Direct profiteren van onze service Maak een vrijblijvende afspraak

Direct profiteren van onze service Maak een vrijblijvende afspraak

Verzuimrisico-advies

Is de tijd van verzuim verzekeren voorbij of dient u dit in eigen hand te nemen? Welke regelingen zijn daarop van toepassing en betaalt u nu teveel aan Zw-Flex, Wga-Flex of WGA vast premie?

 

Deze en andere vragen hangen samen om te komen tot een adequate analyse. In bepaalde gevallen kan uw organisatie het verzuim zelf dragen maar in bepaalde gevallen juist niet. Welke aanpak past uw bedrijf?

Verzuimscan

Welke organisatie wil onnodig risico lopen en / of teveel betalen? Middels een gedegen onderzoek kunnen wij u gericht informeren. Op basis van een analyse heeft u een gedegen basis waarmee u uw verzuim en WGA risico voor de komende 12 jaar verder wenst vorm te geven. Ook verkrijgt u met deze scan inzicht of in welke onderdelen u uw risico wilt hanteren.

Verzuimrisico-advies

Als uw werknemers ziek worden en ook ziek uit dienst treden, betaalt u als bedrijf toch maximaal twee jaar loon door en blijft u verantwoordelijk de re-integratie. Feitelijk is het verzuim nu verzekerd bij het UWV maar wilt u dat niet meer, dan is uitreden een mogelijkheid. Het voordeel is dat u dan geen ZW-flexpremie meer hoeft te betalen. Dit kan duizenden euro’s aan voordeel opleveren.
In eerdere nieuwsbrieven hebben wij hier al melding van gedaan.

Wat is dan de relatie met een vitaliteitsaanpak?
Het premievoordeel dat het bedrijf bespaart kan worden geïnvesteerd in preventie en vitaliteit. Als eigenrisicodrager is het juist van belang dat het ziekteverzuimbeleid op orde is, ook voor uw inmiddels ex-medewerkers.. Deze extra verantwoordelijkheid zorgt voor een uitbreiding van het HR-takenpakket, misschien moet u er zelfs extra mensen voor aannemen. Ook dient u actief om te gaan met vitaliteit, omdat eventuele kosten op termijn worden veroorzaakt door medewerkers die nu niet vitaal zijn.

Eigenrisicodragen ziektewet toch een stap te ver?
Vindt u het iets te ver gaan om bij het UWV uit te treden en alle risico’s zelf te dragen? Dan kunt u ook besluiten voor een tussenoplossing te gaan. Kijk daarvoor eens goed naar uw verzekeringspakket bij een private verzekeraar en onderzoek of u bijvoorbeeld een eigen risico van 6, 9 of 12 weken kunt nemen. Deze besparing kunt u weer inzetten voor een vitaliteitsaanpak om het verzuim nog verder te aan te pakken waardoor uw premie weer lager kan uitvallen. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Klik hier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!