Werkvermogen

Home / Compact Verzuim / Werkvermogen

Direct contact? Bel ons op: 085 – 273 81 09

Direct profiteren van onze service Maak een vrijblijvende afspraak

Direct profiteren van onze service Maak een vrijblijvende afspraak

Wat is werkvermogen?
Het huis van werkvermogen werd ontwikkeld door Juhani Ilmarinen. Het wordt vergeleken met een huis met 4 verdiepingen. Deze beschrijven de 4 factoren die iemands inzetbaarheid. Dit huis van werkvermogen dient een stabiel huis te zijn wat nog jaren in goede staat dient te verkeren om erin te wonen. En hoe blijf ik gezond en wat doe ik eraan?

Wat zegt het werkvermogen?
Een verminderd werkvermogen is een voorbode voor het ontstaan van ziekteverzuim. Middels de werkvermogenscan krijgt u inzicht of er sprake is van een verminderd werkvermogen bij medewerkers, groepen of afdelingen. Dit onderzoek is gevalideerd door TNO, is anoniem en overzichtelijk. Investeringen in het verbeteren van het werkvermogen zorgen ervoor dat werknemer en werkgever langer gezond en met plezier kunnen werken en ook na hun pensioen kunnen genieten.

Hoe werkvermogen meten?
Met de werkvermogenscan (DIX + WAI) brengen wij het werkvermogen en de inzetbaarheid van u en uw organisatie in kaart. De werkvermogenscan is een gevalideerd instrument (TNO) waarbij de u een score/waarde krijgt per verdieping van het Huis van Werkvermogen en een persoonlijk rapport met tips en adviezen. Het onderzoek wordt uitgevoerd op basis van de vrijwillige medewerking van de werknemer.

Beleid werkvermogen
Compact Verzuim heeft omschreven hoe u organisatie in de meeste gevallen vrijwel kosteloos kan werken aan het bevorderen van het werkvermogen en deze (kostentechnisch) te combineren met verzuim en zorgmanagement. Graag informeren wij u stuur een mail naar info@compact-groep.nl en wij nemen contact met u op.