Re-integratie tweede spoor

Home / Compact Werkt / Re-integratie tweede spoor

Direct contact? Bel ons op: 085 – 273 81 09

Direct profiteren van onze service Maak een vrijblijvende afspraak

Direct profiteren van onze service Maak een vrijblijvende afspraak

Bij re-integratie tweede spoor is uit het arbeidsdeskundig werkplekonderzoek gebleken dat er voor de werknemer geen arbeidsmogelijkheden zijn binnen het eigen bedrijf.

In hoofdlijn worden de volgende modules voor re-integratie tweede spoor ingezet:

  • Intake en re-integratieplan;
  • Eventueel arbeidsmarktoriëntatie middels testen;
  • Individuele sollicitatie-instructie en begeleiding;
  • Bemiddeling en begeleiding naar werk;
  • Eventueel onderzoek scholing/opleiding bij noodzaak werkaanvaarding;
  • Plaatsing en nazorg.

Samen met de werknemer wordt de bemiddeling en begeleiding naar passend werk vorm gegeven door het benaderen van diverse geschikte werkgevers. Er wordt naar geschikte vacatures in en buiten het netwerk van Compact Werkt en van de werknemer gezocht.

Het doel is dat de werknemer bemiddeld wordt naar passende zoekfuncties. Indien deze functies niet voor handen zijn zal gezocht worden naar een alternatief, waarbij het principe “de kortste route naar werk” voorop staat. Door actieve samenwerking krijgt de werknemer betere kansen om bemiddeld te worden naar een geschikte functie.

Periodiek zal de re-integratiedeskundige van Compact Werkt samen met werknemer en werkgever het traject evalueren en waar nodig re-integratiedoelen bijstellen.

Wanneer de werknemer geplaatst wordt bij een werkgever, zal de re-integratiedeskundige een bezoek brengen aan het plaatsingsbedrijf (mits die werkgever en de werknemer daarmee instemmen). De werkplek wordt dan bekeken en de taken, werkzaamheden en de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden worden geëvalueerd.

Mochten zich tijdens de nazorgperiode knelpunten voordoen, dan wordt gezocht naar een oplossing. Op basis van deze gesprekken zal er voor de opdrachtgever en de werknemer een rapportage worden opgesteld.

De duur van het traject varieert van 6, 9 tot 12 maanden. Verlenging van de trajectduur is uiteraard in overleg met de werkgever te allen tijde mogelijk.

Meer informatie over re-integratie tweede spoor?

Heeft u behoefte aan advies en/of wilt u een re-integratiebureau inschakelen voor re-integratie tweede spoor? Neem telefonisch contact op via 085 – 2738109 of vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.