De Week van de RI&E

Home / Nieuws / Algemeen / De Week van de RI&E

De Week van de RI&E

Volgende week is de week van de RI&E.

De Week van de RI&EVolgende week is het de Week van de RI&E 2018! (11-15 juni).
De Week van de RI&E is een initiatief van onder andere de sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de RI&E. Ook staat Compact Verzuim hier bij stil.

Door het hele land worden werkgevers hierdoor aangemoedigd om in deze week de stap te zetten om actief aan de slag te gaan met de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Ook wordt dit initiatief vanuit Compact Verzuim ondersteund.

Waarom is dit verplicht gesteld?

De risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers (uitgezonderd ZZP’ers). Het plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. Dat staat in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). De overheid wenst alle werkgevers meer werken aan preventieve zorg binnen hun bedrijf De start is de RI&E. Middels deze RI&E wordt inzicht verkregen waar u met uw bedrijf staat en hoe u uw zaken omtrent veiligheid, gezondheid en welzijn heeft geregeld.

Geen tijd ….

Door drukte komt de RI&E en de overige arbozaken vaak niet aan bod. Helaas is daarom nog te het “Arbodossier” nog vaak het sluitstuk binnen de organisatie. Door te gaan werken aan preventie voorkomt u ziekteverzuim en merkt u ook andere voordelen. Met name de kleinere ondernemers laten het erop aankomen en krijgen hoge boetes.

Oplossing

Om u te ontzorgen heeft Compact Verzuim een totaal Arbo2.0 pakket ontwikkeld. Aan de hand daarvan kiest u ervoor om ontzorgd te worden bij uw Arbo zaken

Wat kunt u van ons verwachten?

● dat u en Compact samen uw RI&E verplichtingen realiseert
● een plan van aanpak heeft en jaarlijks een update krijgt
● uw een actueel verzuim beleid heeft
● voldoe taan de eisen inzake depreventie medewerker (certificaat)
● een vertrouwens persoon heeft

Aanbod

Vanaf € 65,- per maand heeft u uw zaken geregeld. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de bedrijfsomvang. ( tot 25 werknemers zal het echter nooit hoger zijn dan € 105,- per maand). Meldt u nu aan. U kunt dan nog op 28 juni aanstaande deelnemen aan de cursus preventiemedewerker. Mocht u hier meer over willen weten dan informeren wij u graag.

Bel ons op 085- 273 81 09 of stuur een mail naar info@compact-groep.nl. Wij zullen u dan benaderen