Preventie bij psychische klachten

 

Home Duurzame inzetbaarheid Preventie bij psychische klachten

Delen:  

Onze nieuwe dienst ‘voorkomen van psychische klachten’ is ook een signalerende burnout scan waarmee u inzicht krijg in de mentale gezondheid van u zelf en of uw medewerkers. Stress en burn-out zijn veelvoorkomende verzuimoorzaken momenteel. Het liefst wilt u samen met uw medewerkers voorkomen. Onze scan geeft inzicht in de mentale worsteling van u en of uw medewerker. Het invullen van de vragenlijst duurt tussen de 10 en 20 minuten.

De relatie stress, burn-out en psychisch verzuim

Middels onze scan krijgt u inzicht krijg in de mentale gezondheid van uw medewerkers. Stress en burn-out zijn momenteel veelvoorkomende verzuimoorzaken en het liefst wilt u samen met uw medewerkers dit voorkomen natuurlijk. De burnoutscan geeft inzicht in de worsteling van uw medewerker. Het invullen van de vragenlijst duurt tussen de 10 en 20 minuten.

Wetenschappelijk optimum

De uitslag van de vragenlijst beoordelen we aan de hand van een wetenschappelijk onderzoek. Deze test kan 75 procent van het psychisch verzuim vermijden. Compact Werkt levert deze test en zorgt voor een indicatie met de juiste coaching waarop gefocust moet worden.

Voorkomen van uitval

Met deze unieke Preventie aanpak voorkomen wij voor 96,2% dat uw medewerkers in een mentale worsteling komen. Op die manier indiceren we tijdig onnodige stress en burn-out.     De voordelen zijn als volgt:

  • Binnen 30 min de bron van jouw worsteling.
  • Analyse van de wortels van de stress met een zorgvuldigheid van ruim 96%.
  • Analyse op 20 indicatoren met een wetenschappelijk optimum.
  • Deze geeft inzicht in de psychische klachten
  • Met de juiste coaching leert men omgaan met de klachten.
  • Wij kunnen een jaar vooruit stress en burn-out indiceren en voorkomen.

Organisatie en verzuimreductie

Uw verzuim kosten dalen behoorlijk. U brengt met het inzetten van de burnout scan uw (verborgen en/of grijze ziekte verzuim uiteindelijk terug naar 2,5% ziekteverzuim.

Enkele uren coaching is voldoende

Compact Werk heeft jaren ervaring met vele bedrijven, ZZP’ers en overheid. Onze coaches zijn gecertificeerd en hebben ervaring binnen deze sectoren. Één van onze coaches zal bij u op locatie komen. We kunnen op organisatie niveau, maar ook per afdeling, team of op individueel niveau de scan inzetten. Samen met u bespreken we de aanpak. Neem voor een uitgebreide(re) uitleg of overleg contact met ons op.

  • Deelname aan de scan digitaal en (10-20 minuten).
  • Terugkoppel- en coachgesprek over de uitkomsten (ongeveer een uur).
  • Wel of geen vervolg coachgesprek (aan de hand van de resultaten).
  • Prima in te zetten als aanstellingsinstrument en of als PMO

Neem contact op

Wilt u investeren in de gezondheid van uw bedrijf, uw medewerkers en uitval voorkomen? Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op. We bespreken graag alle mogelijkheden persoonlijk met u door.

 

Graag informeren wij u over uw mogelijkheden.

of bel: 085-1300684

Een forse besparing in verzuim kosten

No nonsens, 100% transparant

Vertrouwen & kwaliteit wint het altijd

Lean werkwijze